Usta Öğreticilik Belgesi Ne İşe Yarar

ERZURUM 1. OSB MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ NASIL ALINIR

20.09.2022 2224

Ustalık belgesi, İş yeri Açma Belgesi, Ön lisans veya Lisans diplomasına sahibi olup Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan İş Pedagojisi Kurslarını başarı ile tamamlayanlara "Usta Öğreticilik Belgesi" verilir. Kurslar hafta sonu Pazar günleri olmak üzere 4 hafta sürmektedir. Süre sonunda kursiyerler görmüş oldukları derslerden sınava girip Usta Öğretici Belgesi almaktadır.

Bu kurslara katılmak için herhangi bir başvuru zamanını beklemeye gerek olmayıp, yukarıdaki şartları taşıyan herkes istediği zaman başvuruda bulunabilir. Sınıf açılacak sayıya ulaşıldığında mesleki eğitim merkezi tarafından kurs başlatılır.

USTALIK ÖĞRETİCİLİK EĞİTİMİ KAYDI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1)     ÖĞRENİM DURUM BELGESİNİN ASLI VE FOTOKOPİSİ

2)     NÜFUS CÜZDANININ ASLI VE ARKALI ÖNLÜ FOTOKOPİSİ

3)     USTALIK BELGESİNİN, İŞYERİ AÇMA BELGESİNİN, ÖNLİSANS VEYA LİSANS DİPLOMASININ ASLI VE FOTOKOPİSİ

4)     1 ADET BİYOMETRİK FOTOĞRAF

5)     USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ İÇİN BAŞVURU FORMU (OKULDAN ALINABİLİR)

BAŞVURU FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>>

ÖNEMLİ!: Bir işletmenin bünyesinde çırak yada kalfa öğrenci çalıştırabilmesi için öğrencilerin eğitiminden sorumlu usta öğreticilik belgesine sahip personelinin olması zorunludur.